ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΥΣ!!!

 ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…Ημέρα εγκλεισμού 60η – Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2020

ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ




Επιστρέφοντας από το ταξίδι τους στο Ασκληπιείο, ο Αριστοτέλης επισκέφθηκε τον παππού του και για ώρες μιλούσε και περιέγραφε όσα είδε και βίωσε εκεί.
-« Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες, τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, η Αισθητική ασύγκριτη και αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ευγένεια και η ηρεμία που διακρίνει το προσωπικό.» είπε ο Αριστοτέλης.
-« Λοιπόν…μου φαίνεται αγόρι μου, πως με επισκέπτεσαι αλλά δεν σε έχω ξεναγήσει στην Εύδια και τις εγκαταστάσεις της. Έλα…ακολούθησε με να σου δείξω κάτι…»
Βγήκαν στον μεγάλο κήπο και προχώρησαν προς τη μεριά που βρισκόταν η κλινική που φρόντιζε τους γηραιούς. Πέρασαν μέσα από ένα μικρό δασάκι με πλατάνια και ασπρολεύκαδα και στάθηκαν μπροστά σε έναν μικρό ναό που ήταν αφιερωμένος στην Υγεία, την κόρη του Ασκληπιού.
Μπήκαν στο εσωτερικό του ναού όπου στο κέντρο πάνω σε ένα αναλόγιο υπήρχε ανοιχτό ένα βιβλίο γραμμένο στην αιθερική Ελλάνια γραφή. Ο Αγησίλαος διάβασε αργά και καθαρά την επίκληση στον Ασκληπιό κι έπειτα άναψε ένα ξερό φύλλο φασκόμηλου στο μπωλ, όπου έκαιγαν ως αναθήματα κι άλλα φύλλα, καθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο.
Προχώρησαν στην είσοδο της κλινικής κι εκεί φόρεσαν ειδικά προστατευτικά παπουτσάκια για να περάσουν στο εσωτερικό. Κατευθύνθηκαν δεξιά στο διάδρομο που οδηγούσε στη θερμαινόμενη πισίνα. Μια μικρή ομάδα 7 ατόμων εκτελούσε χαλαρά τις ασκήσεις που έδειχνε ο κινησιολόγος και φαινόταν να απολαμβάνουν τη γυμναστική τους…
-« Τώρα καταλαβαίνω που οφείλεται η υγεία και η ευλυγισία όλων σας.» σχολίασε χαμογελώντας ο Αριστοτέλης…
-« Τρεις φορές την εβδομάδα, όλοι μας, σε μικρές ομάδες των 7, κάνουμε τις ασκήσεις μας στην πισίνα. Επίσης όποτε το χρειαζόμαστε αλλά και για προληπτικούς λόγους κάνουμε φυσικοθεραπείες με τον άριστο χειροπρακτικό μας, τον Αλεξαγόρα.»
Και χαιρέτισε τον Αλεξαγόρα που εκείνη την ώρα έβγαινε από το φυσικοθεραπευτήριο.
-« Μία φορά την εβδομάδα κάνουμε για ευεξία και αναζωογόνηση όλων των μυών, οξυγονοθεραπεία σώματος μπαίνοντας στο καταπληκτικό μηχάνημα που βλέπεις σ αυτό το δωμάτιο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πιο νέος νιώθεις μετά …» είπε ο Αγησίλαος που αν και είχε περάσει την ηλικία των 88 ετών, είχε ακόμη αντοχές και δεν υπέφερε από πόνους μυοσκελετικούς και αρθρίτιδες, αρρώστιες που παλιότερα τυραννούσαν τους ανθρώπους περασμένης ηλικίας….
Στη συνέχεια ανέβηκαν με κυλιόμενες σκάλες στο επάνω επίπεδο, όπου υπήρχαν τα εξεταστήρια, τα χειρουργεία και χώροι ανάρρωσης.
-« Τέλεια ..είναι και ο Διευθυντής της κλινικής στο γραφείο του, έλα αξίζει να τον γνωρίσεις.»
Χτύπησαν την πόρτα του γραφείου του Διευθυντή και ο Κλεοδάμας, σηκώθηκε και τους υποδέχτηκε εγκάρδια.
-« Να σου συστήσω τον εγγονό μου τον Αριστοτέλη. Πριν λίγες μέρες επέστρεψε από το Ασκληπιείο της Κω και τώρα εγώ τον ξεναγώ στο δικό μας μικρό θεραπευτήριο…» χαμογέλασε ο Αγησίλαος…
-« Χαίρομαι πολύ νεαρέ μου. Θα πω πως έχεις έναν αξιόλογο παππού που οι ιστορίες του με ξεκουράζουν και με κάνουν να γίνομαι καλύτερος. Ελάτε να καθίσουμε στο σαλόνι…»
Κάθισαν σε ‘έναν αναπαυτικό χώρο και ο διευθυντής μέσα σε λίγη ώρα είπε την ιστορία του στον Αριστοτέλη.
-« Είχα τελειώσει ιατρική στο έτος 2021…Είχα κάνει και την ειδικότητα μου στην καρδιοχειρουργική . Οι επιλογές που μου δινόταν δεν κάλυπταν τις επιθυμίες και τα σχέδια μου. Μπορούσα να διοριστώ σε κάποιο επαρχιακό νοσοκομείο και να πληρώνομαι με έναν μισθό που θα κάλυπτε τις βασικές ανάγκες μου.
Για να ανοίξω δικό μου ιατρείο χρειαζόταν μεγάλο κεφάλαιο που δεν είχα. Βλέπεις το κράτος τότε δεν νοιαζόταν για τους νέους ιατρούς αλλά και οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία ήταν αξιοθρήνητες.
Σκέψου πως βρέθηκα σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος…Έπρεπε οι άνθρωποι να βγαίνουν έξω και να πληρώνουν ιδιώτη για να κάνουν μια τέτοια εξέταση.
Σε επαρχιακό νοσοκομείο είχαν έλλειψη σε γάζες…για τόσο άθλιες συνθήκες και καταστάσεις σου μιλάω. Έτσι χωρίς τύψεις αλλά θυμωμένος με αυτούς που τότε κυβερνούσαν τη χώρα μας, έφυγα στην Αμερική, όπου είχα κάνει αιτήσεις σε μεγάλα νοσοκομεία και με δέχτηκαν αμέσως στο memorial…
Στην ουσία δεν έφυγα …με έδιωξαν με τον τρόπο τους…οι ίδιοι οι κυβερνώντες μου…
Στην Αμερική αμείφθηκα αμέσως με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τις υπηρεσίες μου, απέκτησα καλή φήμη αλλά η ψυχή μου όσο περνούσαν τα χρόνια επιθυμούσε να γυρίσει πίσω…
Όταν λοιπόν με κάλεσε η Ελλήνων Πολιτεία να επιστρέψω και να αναλάβω τη θέση του Διευθυντή στην κλινική της Εύδια, τιμώντας με, με έναν αξιόλογο μισθό, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες που καλέστηκαν να επιστρέψουν…
Και δεν μετανιώνω γιατί η ανέλιξη είναι τρομακτική με τους τόσο ταχύτατους ρυθμούς της, η Ελλάδα έχει αλλάξει σε λίγα χρόνια ριζικά και ξαναέγινε λίκνο φωτός και πολιτισμού…
Στην κλινική μας εδώ στην Εύδια, έχω ιατρούς από διάφορες χώρες οι οποίοι προτιμούν πλέον την Ελλάδα για να σπουδάσουν ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές…
Η Ελλήνων Πολιτεία άλλαξε την εικόνα που είχαν έξω για την χώρα μας και δεν μπορείς να φανταστείς Αριστοτέλη μου πόσο περήφανος και δικαιωμένος νιώθω ως Έλληνας…και πόσο μεγάλη τιμή που προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους παλαίμαχους της Ελλήνων Συνέλευσις, γιατί στην επιμονή αυτών απολαμβάνουμε όλοι μας την σημερινή Ευδαιμονία…» Και μαζί με την περηφάνεια του Διευθυντή, ένιωθε κρυφή περηφάνεια και ο Αγησίλαος, που τα λόγια του ιατρού χύθηκαν σαν βάλσαμο στην ψυχή του…..





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα. 
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.
21.2. Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί. 
21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.
21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.
21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.
21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.
21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.
21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).
21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.
21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.


ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ:
http://www.radioargw.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/esydpkm

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://esyampelokipon.blogspot.com/2020/10/progr-diloseis-ellinon-syneleysis.html

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

 




ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 84-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2314039764

email: esyampelokipon.thess@gmail.com

 

https://www.facebook.com/esyampelokiponthess

https://twitter.com/esyampelokipon



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ