ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ήπειρος: Σε αναστολή λειτουργίας 7.195 επιχειρήσεις – 27.685 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.!!!



Ο τουριστικός κλάδος, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι αυτός που δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοιού και την κρίση που έχει ξεσπάσει.
Τα καταλύματα παραμένουν κλειστά και σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλά αυτά, στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, δεν θα ανοίξουν την φετινή θερινή περίοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική στην Ήπειρο βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό 7.195 επιχειρήσεις.
Ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτές ανέρχεται σε 27.685! Το ποσοστό των επιχειρήσεων που είναι κλειστές φτάνει στο 15,7% και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο μεταξύ όλων των περιφερειών της χώρας.
Το ρεκόρ λουκέτων
Το ρεκόρ λουκέτων έχει το Νότιο Αιγαίο, μία από τις πιο τουριστικές περιφέρειες της χώρας. Εκεί το 34,4% των επιχειρήσεων έχει κλείσει.
Ακολουθούν τα Ιόνια Νησιά όπου είναι κλειστό το 29,8% των επιχειρήσεων, η Αττική με 16,1 και η Ήπειρος με 15,7.
Στην Πελοπόννησο έχει κλείσει το 10,7% των επιχειρήσεων, στην Κρήτη το 12,2, στη Δυτική Μακεδονία το 12,2, στη Θεσσαλία το 11,7 όσο και στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ακολουθούν τα καταλύματα ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η εστίαση.
Τα ποσοστά απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω κλάδων ανέρχονται σε 94,2% για τα Καταλύματα, σε 89,6% για τις Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, σε 89,9% για την Εκπαίδευση και σε 90,2% για τις Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι το αποτέλεσμα της σύνδεσης και επεξεργασίας δεδομένων από μητρώα και αρχεία συναλλαγών των επιχειρήσεων που ταξινομούνται στους κλάδους δραστηριότητας για τους οποίους ισχύει η αναστολή λειτουργίας.
Τα στοιχεία, δηλαδή, αφορούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ